måndag 8 december 2008

Fredag och systemet

Jag befinner mig på systembolaget. Det är fullt med folk, som vanligt en fredag. Där är det äldre paret som skall köpa sig något gott, förmodligen vin, och där är de sedvanliga papporna som tycks vara vagt bekanta med varandra och som tillgjort förklarar att helgen snart är räddad. Antagligen syftar de till att avnjuta akoholen till en av helgens fotbollsmatcher. Åtminstone är det vad jag skulle lägga min röst på. Där är också de lite yngre, men vi är i minoritet och smyger lite, skapar ingen uppståndelse eller drar till oss onödiga blickar.

Jag sitter och betraktar min omvärld, i sällskap med min mp3. Det är säkerligen tveklöst fånigt, men jag tycker musiken får min tillvaro att bli ett uns mer avlägsen. Som om jag sjunker tillbaka i ett annat rum av medvetandet, liknande bakom kulisserna. Och därifrån beskådar jag tryggt min omgivning.

När man skall inhandla något på "Bolaget", kan man lita på att man får genomlida en god portion av väntande. Det är oundvikligt, som gravitationen, ungefär...på en höft. Det går en stund, folk går iväg med klirrande kassar och byts ut mot andra, tomhänta, stressade typer. Jag vet inte om det plingar till eller inte, men till slut ser jag mitt nummer på skärmen och jag sugs tillbaka till nuet. Tvingad att agera med omvärlden.

Jag reser mig upp och letar mig till rätt kassa, redo att beställa lite flytande lycka.

1 kommentar:

Anonym sa...

Trodde bara fanns självplokk-affärer nu för tiden? Måste vara i Flda tiden står stilla ;p